Konačno otkriveno od čega je bolovala kraljica Elizabeta: Isplivala prava istina, ova tajna je strogo čuvana!
Kraljica Elizabeta II, Foto: Profimedia

DŽONSON SVE OBELODANIO

Konačno otkriveno od čega je bolovala kraljica Elizabeta: Isplivala prava istina, ova tajna je strogo čuvana!

Kraljičino zdravlje je bila strogo čuvana tajna tokom njene vladavine, a informacije o sastancima između premijera i monarha obično su poverljive

Objavljeno:

Pokojna britanska kraljica Elizabeta Druga je imala je redak oblik raka kostiju, otkrio je Boris Džonson, bivši premijer u svojim memoarima.

U odlomku iz memoara pod nazivom "Unleashed", koji bi trebalo da budu objavljeni sledećeg meseca, bivši premijer je rekao da je "znao godinu ili više" da britanski monarh "ima neki oblik raka kostiju" kada je dao ostavku u septembru 2022, samo dva dana pre njene smrti.

To je prvi put da je visoki britanski političar govorio o uzroku njene smrti, koji je zvanično naveden kao "starost" u njenoj umrlici. Otkriće je veoma neobično u britanskom javnom životu, preneo je "Politiko".

Kraljičino zdravlje je bila strogo čuvana tajna tokom njene vladavine, a informacije o sastancima između premijera i monarha obično su poverljive.

Prisećajući se svog poslednjeg sastanka sa kraljicom Elizabetom, Džonson je rekao da je ona "izgledala bleda i više pognuta, a imala je tamne modrice na rukama i zglobovima, verovatno od kapi ili injekcija".

1 / 12 Foto: Profimedia

Ali, rekao je, monarhovo raspoloženje nije bilo narušeno zbog bolesti, "s vremena na vreme u našem razgovoru ona bi još uvek bljesnula onim velikim belim osmehom u svojoj iznenadnoj lepoti koja podiže raspoloženje".

Rekao je da je pokojna kraljica znala "celo leto da ide, ali je bila rešena da izdrži i izvrši svoju poslednju dužnost" videvši prenos vlasti sa Džonsona na njegovu naslednicu Liz Tras.

Boris Džonson
Boris Džonsonfoto: Profimedia

Džonson je u svojim memoarima rekao da mu je kraljica ponekad govorila informacije pre nego što je saznao, uključujući incident u kojem je avion kraljevskog vazduhoplovstva pao sa nosača aviona.

"Bilo je to dvostruko sramotno, a kraljica mi je rekla detalja", naveo je Džonson.

Bonus video:

05:30

Lekari o početku testiranja vakcine koja leči rak

(Espreso/ Telegraf/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.